Blacky

In memoriam

1954 - 2019


Voorzitter en lid van het eerste uur.

JP

Advizeur
Is het meeste van allemaal te vinden in de Leutfabriek. Zowel leider als lijder van nature. Zet de grootste lijnen van de wagen uit. Naast creatief brein ook motor van de club. Tevens lid van ’t gouden Duo.

Bougie

Kleier
Opperkleier van de Ventjes. Maakt de meeste meters, voorkeur voor snorren en baarden. Zelf gekend door vele lege blikjes cola die rondslingeren. Meester in vermommen tijdens carnaval.

Co

Boekouwer
Veel van het prutswerk (positieve zin) komt van Co, ooit het enige vrouwelijke lid van de Ventjes (& Co). Daarnaast belast met de financiële boekhouding van deze club.

BOR

Dwarsligger
Onverwoestbaar brok geweld. Heeft het werkwoord borren uitgevonden. Naast veelal grof geweld ook verantwoordelijk voor de bakken bier op de bouwplaats.

Splinter

Multitoel
Tegenwoordig vos in Betekoppenstad. Komt voor de gezelligheid naar Sas en daarnaast dopt en last hij ook nog. Eind van het seizoen vaak belast met de rotkarweitjes…..

Eddy d'n Eagle

Vanaf begin november trouwe dopper en schilder. Speelt na Siesa dan op de bouwplaats toneel. Duidelijk aanwezig en lolbroek. Er was ook nog wat met een zaag…

Brokkie

Brokkenpiloot
Gelukkig niet meer de brokkenpiloot die hij ooit was. Verdienstelijk lid van ’t Gouden Duo.
Heeft een eigen bureau op de bouwplaats, waar hij nog nooit aan heeft gezeten.

Marty

Stereo
Meester in onderkanten doppen en onder de wagen kruipen. Bouwt regelmatig op zondagmorgen. Belast met het aansluiten van de geluidsinstallatie. Ook eindverantwoordelijke WI-FI….

Bjorn

Vlaggenmast
Chauffeur van de trekker tijdens de stoet. Niet te verwarren met zijn broer. Drinkt steevast sinas en anders cola. Ook de man met de irritante vlag in ’t café. Droge humor op en top.

Meester Maarten

Naast kleurenblinde spuiter ook hoofd personeelszaken en zelfs af en toe mental coach. Blijft graag hangen en is dan nadrukkelijk aanwezig, zeker in combi met confetti-shooters. Blijft met carnaval het liefst in Betekoppenstad.

Cees

App-Win
Komt regelmatig door de tunnelbuis om op de bouwplaats constructie te lassen. Indien hij de kans krijgt, gaat hij dan mee op café. Handen als kolenschoppen waardoor je niet vastgepakt wilt worden.

Guus

De nieuwe opperdopper, samen met Domino. De man met vele bijnamen, Pietje Paniek is er daar 1 van. Stelt soms verkeerde prioriteiten. Op zoek naar Pokémon in de Leutfabriek.

Domino

Sinds kort Fats Domino. Heeft haat-liefde verhouding met Guus. Draagt tegenwoordig dubbele handschoenen. Neemt een maand vrij van tomatenplukken om te komen bouwen.

Braafke

Steeds minder braaf. Creatief talent op de foamzolder. Aantal jaar geleden rode broek met succes ingeruild voor een blauwe. Staat haar mannetje. Neemt als hulp haar halve familie mee naar de Leutfabriek. Studeert bij de Ventjes voor kapster.

Jeroentje

Manusje van alles. Jeugdig enthousiasme, gezelligheidsdier. Werkt in hetzelfde tempo als Pino. Wil graag veel.

Snorre

Ongeleid projectiel. Wil alles doen, het liefst tegelijk. Ziet geen gevaar. Moet af en toe aan de leiband gehouden worden. Feestvarken, altijd bereid om de boel wat op te jutten. Moet soms eerst even denken, dan pas doen. Super enthousiast.

Mathijs

Nieuwe bouwer met brok ervaring. Weet weg met dopkwast en een pint. Beloofd zwaar te worden op zaterdagen dat hij vrij is. Weet van doorpakken

Karin

Heeft geruild van broek met haar echtgenoot. Neemt de zondag altijd foto’s, verantwoordelijk voor de zaterdag Chinees. Trouwe schilder met blauw-wit bloed.

Laika

Bouwer die op zaterdag steevast koeken mee brengt, omdat hij te laat uit Axel is vertrokken. Slaapt dan ook meestal daarna in Sas. Houdt van bouwen, en nog meer van het stuk erna.

Rick

Kleine Bor, ook wel Puh-puh genoemd. Jong enthousiasme, heeft wel last van een rookmelder.

Sven

Kleine boer en kleine broer, stuiterbal op en top, houdt van de boel verraden, let niet altijd goed op zijn Ventjessjaal.

Peer

Jongste telg van de club, maar wel meteen in eerste seizoen Groot Smoel trofee. Nog zoekende waar zijn ambitie op de bouwplaats ligt.

Jonny

Sinds lange tijd opperschilder. Verrassend genoeg sinds kort ook tot lid benoemd. Houd alle oogjes in t zeil.

Hulptroepen

Een kudde trouwe mensen met hart voor de vereniging. Zij zorgen er met vele uren werk voor dat de zondag er een mooie wagen buiten komt. Dank je wel!!! (en tis nog gezellig ook!)

Contact

Mocht je ons nou nodig hebben, kom dan even langs op de bouwplaats.

Postadres K.S. de Ventjes
Oostkade 14
4551 CL Sas van Gent

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Button 23/24